Aöf Dersleri Özetleri - Çıkmış Sorular - Sınav Soruları

AÖF Ders Özetleri Uygulamasına Hoş Geldiniz,Uygulamadan tam anlamıyla faydalanmak için üye olunuz.

Bilgilendirme AÖF Yaz Okulu Ücretleri ve Tüm Sorular

admin

Administrator
Yönetici
Admin
anadolu-universitesi-aof-yaz-okulu-tarihleri-basvuru-islemleri-ve-acilacak-dersler.jpg

Yaz okulu ne zaman açılır? Kayıtlar ne zaman başlayacak?

İlgili öğretim yılının bahar döneminden sonra açılır. Yaz okulu kayıtları 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yaz okuluna kimler kayıt yaptırabilir?

1- Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir.
2- 2018-2019 öğretim yılında son kez yapılacak üç ders sınavına girme hakkı bulunan öğrenciler isterlerse yaz okuluna başvurabilirler. Ancak yaz okuluna kayıt yaptıran öğrenci, üç ders sınavına katılamaz.
3- Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Tüm bu koşullarda yaz okulunda en fazla 5 ders seçebilirler.
4- Öğrenim gördüğü programda FF harf notlu dersi/dersleri olan öğrenci yaz okulunda bu dersi/dersleri alabilir.
5- Genel Not Ortalaması (GNO) 2,00’ın altında olan öğrenciler, koşullu geçtikleri dersleri yani CD, DC ve DD harf notu aldıkları ders/dersleri yaz okulunda alabilir.

Yaz okulunda hangi dersler açılacaktır?

1- Ders seçimi, aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Yaz Okulu Kayıt linkinden ilgili kayıt tarihleri arasında yapılacaktır.
2- Yaz okulunda hangi ders/derslerin açılacağı ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla yaz okulu kayıt tarihlerinden sonra belirlenir.

Üç ders sınavına gireceğim yaz okuluna kayıt yaptırabilir miyim?

1- 2018-2019 eğitim-öğretim yılında üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, ders seçimi yapmadan üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okulu sınavına katılabilir.
2- Bir öğrenci, üç ders sınavına ve yaz okuluna aynı anda katılamaz.

Yaz okulu kayıtlarında hangi öğrencilerden ücret alınmaz?

İlgili Kanunlar kapsamında olan Şehit/Gazi yakınlarından,
03/01/2019 tarihli ve 1 sayılı Anadolu Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararı gereğince engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden yaz okulu ücreti alınmamaktadır.
Ayrıntılı bilgi için 2018-2019 Öğretim Yılı Yaz Okulu İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzuna tıklayınız.

Yaz okuluna kayıt zorunlu mudur?

Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır.

Yaz okulu öğretim ücreti tutarı nedir?

Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺160,00 öder.
Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺175,00 öder.
Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺190,00 öder.
Yaz okulunda 4 Ders alan öğrenci Toplam ₺205,00 öder.
Yaz okulunda 5 Ders alan öğrenci Toplam ₺220,00 öder.

ben 3 ders seçtim bu dersler mutlaka çıkacak mı yoksa bu dersleri görememek gibi bir ihtimal var mı? kayıt bilgi dökümü ksyafasında yaz okulu birim kurulu karaı ve senatonun onayıyla kayıt tarihlerinden sonra belirlenir diyor. seçilen ders açılmazsa tutar iade edecekmiş. ben 3 dersi kesin görmeliyim yoksa dönemim uzayacak. :( derslerin çıkmaması bir karar alması saçmalık olmuş. :eek::eek:

Son düzenleme:

admin

Administrator
Yönetici
Admin
ben 3 ders seçtim bu dersler mutlaka çıkacak mı yoksa bu dersleri görememek gibi bir ihtimal var mı? kayıt bilgi dökümü ksyafasında yaz okulu birim kurulu karaı ve senatonun onayıyla kayıt tarihlerinden sonra belirlenir diyor. seçilen ders açılmazsa tutar iade edecekmiş. ben 3 dersi kesin görmeliyim yoksa dönemim uzayacak. :( derslerin çıkmaması bir karar alması saçmalık olmuş. :eek::eek:
3 ders sınavına girmeniz daha mantıklı bence.

3 ders sınavına girmeniz daha mantıklı bence.
hayır yanlış anladınız. kaldığım derslerin üçünü verirsem bir sonraki sadece son dersler görmüş olacağım. yani 1. 2. 3. 4. dönemden 3 kaldığım ders var. 4 yıllığa okuduğum için şu an son 4. yılımı göreceğim 14 ders daha var. biliyorsunuz 1234 ile 5678 dönemin dersleri bir arada alamıyorum. dönemim uzayacak :( son 3 dersim kalmadı yani 7+7+3=17 dersim kaldı :)

admin

Administrator
Yönetici
Admin
hayır yanlış anladınız. kaldığım derslerin üçünü verirsem bir sonraki sadece son dersler görmüş olacağım. yani 1. 2. 3. 4. dönemden 3 kaldığım ders var. 4 yıllığa okuduğum için şu an son 4. yılımı göreceğim 14 ders daha var. biliyorsunuz 1234 ile 5678 dönemin dersleri bir arada alamıyorum. dönemim uzayacak :( son 3 dersim kalmadı yani 7+7+3=17 dersim kaldı :)

Anadolu üniversitesi rektörü şu şekilde birşey paylaştı
BD74813B-6E9D-4CCC-BFD2-B925E1028019.jpeg

Sınavlarda tüm bölümlerden mi çıkacak birde ekampüste yaz okulu diye soru çözme gibi vs. bir çalışma olacak mı ?

admin

Administrator
Yönetici
Admin
Sınavlarda tüm bölümlerden mi çıkacak birde ekampüste yaz okulu diye soru çözme gibi vs. bir çalışma olacak mı ?
Seçtiğiniz tüm derslerin yaz okulu açılacak, ekampüsde açık olacağını düşünüyorum. Buradan da arama yaparak ders özetlerine ve çıkabilecek soru tarzlarına çalışabilirsiniz.

Hocam bir sorum daha var dönem derslerimin kalanları FF bu yaz okulana girerek bunları aa-cc arası yapabilir miyim? Yoksa bu yaz okulu sadece koşullu geçerleri mi kapsıyor.?

admin

Administrator
Yönetici
Admin
Hocam bir sorum daha var dönem derslerimin kalanları FF bu yaz okulana girerek bunları aa-cc arası yapabilir miyim? Yoksa bu yaz okulu sadece koşullu geçerleri mi kapsıyor.?
FF dahil tüm not ortalamalarınız için girebilirsiniz. Amaç puan yükseltmek.

yaz okulu sınavlarına nasıl çalışmamız gerekir. ben aşağıdaki dersleri seçtim bu derslere çalışmak istiyorum bu derslerle ilgili konu anlatımı ve sorulara nasıl ulaşabilirim. şimdiden teşekkür ederim.
İKT104U
İKTİSADA GİRİŞ II

MVU201U
MUHASEBE DENETİMİ

MUH202U
MALİ ANALİZ

TAR202U
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

TÜR202U
TÜRK DİLİ II

lisans bölümünü 2.5 senede yani 5 yarıyılda bitirmiş olacağım. Şu an 1.sınıf öğrencisiyim ve tüm derslerden başarılı oldum. 60 akts cepte. 6.yy ve 8.yy'dan 5 akts 5 ders de alırsam 25 akts daha ve ikinci sene 3.yy 45 akts, 4.yy 45 akts bununla birlikte 6.yy ve 8.yy'dan 20 kredi daha alırsam geriye 5.yy için 45 kredi kalıyor.
ve mezunum. gerçekten çok iyi oldu bu yaz okulu.

formül şu:
ilk sene 30+30+25
ikinci sene 45+45+20
üçüncü sene ilk dönem sadece 45.
aslında 6. yy'da 45 akts alacağım dersi yaz okullarına paylaştırdım.

admin

Administrator
Yönetici
Admin
yaz okulu sınavlarına nasıl çalışmamız gerekir. ben aşağıdaki dersleri seçtim bu derslere çalışmak istiyorum bu derslerle ilgili konu anlatımı ve sorulara nasıl ulaşabilirim. şimdiden teşekkür ederim.
İKT104U
İKTİSADA GİRİŞ II

MVU201U
MUHASEBE DENETİMİ

MUH202U
MALİ ANALİZ

TAR202U
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

TÜR202U
TÜRK DİLİ II
Burada aramak yaparak ders notlarına ve örnek ders sorularını görebilirsiniz.